SwedishEnglishFinnishFrenchGermanPortugueseSpanish

60 DAGAR ÖPPET KÖP STÖRST UTBUD INOM LONGBOARD GRATIS STICKERS MED ALLA ORDRAR

Surf Skate – Närmare surfing kommer du inte

Surf Skate – Närmare surfing kommer du inte
10 maj, 2017 Alexander Draschnar
Boardlife Surf Skate Miller

Ett helt nytt sätt att surfa på land

Surf Skate är ett helt nytt sätt att ta sig fram. Det är en perfekt hybrid mellan longboarding och surfing. Det är ganska olikt allt annat vi tidigare testat. Vi kan endast tillägga att vi är frälsta. Har du inte provat detta måste du.

Här kommer en surfupplevelse du sent ska glömma. Miller Division presenterar sin Surf Sakte-serie som är precis vad det låter – Surf på land. Genom en extremt svängig fram- och baktruck får du en otrolig frihetskänsla och genom att pumpa eller svänga snabbt kan du alltså generera fart på ett sätt du inte riktigt kan med vanliga truckar. Från stillastående till hög hastighet. När du väl får koll på dessa truckar vill du inte riktigt byta tillbaka till din gamla cruiser. Fram och baktrucken är något olika och dessutom vända åt samma håll för att ge en extra bra kraft. Fram har du Miller 160mm XRKP specialsystem (356 premium Aluminum cast precision) Baktill Miller 160mm standard skateboard truck extra high (356 premium Aluminum cast precision).

Till skillnad från varumärket Surf Skate Original så erbjuder Miller exakt samma känsla och kvalité men till en bråkdel av kostnaden (ca. -30% billigare faktiskt!).

Truckarna påminner till viss del om Gullwing Sidewinder men är än mer extrema i sin svängförmåga där du nästintill kan ställa truckarna på tvären när du lutar dig. Brädan och truckarna är konstruerade på ett sätt som gör att du kan pumpa igång fart på ett sätt som Sidewinder inte riktigt klarar. Du får en slags snärt genom att de är ledade på ett lösare sätt vilket i sig genererar fart. Truckarna finns att köpa löst om du vill bygga om en redan befintlig bräda.

Cruisa som aldrig förr

Trots att brädan har extrem potential när det kommer till svängförmågan är det fortfarande stabilt att åka på som cruisingbräda. Du har förvånansvärt bra stabilitet på raksträcka. Med andra ord är det upp till dig om väljer att pumpa fart eller om du vill kicka lite som vanligt. Kanske båda i kombination? Brädan är perfekt om du vill åka där det är trånga passager eller om du vill surfa ner kors och tvärs längs en backe som om det vore en stor våg. Eller kanske till parken eller poolen! Dock rekommenderar vi inte att du tar den ner i för branta pister eftersom det lätt kan bli lite ostadigt. Men efter en del övning kanske det går bra.

Har du inte testat surf skate innan så måste du verkligen göra det nu! Vi har inget annat att tillägga än att vi är frälsta.

Historiken

För några år sedan släppte varumärket Surf Skate en lösning på bräda och truckar som tog traditionell longboard och skateboard närmare surfing än den någonsin tidigare varit. De har blivit allt mer populära och trenden har nu förflyttat sig upp till våra breddgrader. Problemet har dock varit att Surf Skate varit ett märke som varit extremt dyrt (omkring 3000 SEK för en komplett bräda). Men nu lanserar Miller en egen konstruktion på surf skate. Skillnaden är priset. Nu får du en komplett surf skate för under 2000 SEK!

Kolla in våra surf skate här…

Comments (0)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.