FRI FRAKT ÖVER 1000:- 60 DAGAR ÖPPET KÖP BETALA MED KLARNA STÖRST UTBUD INOM LONGBOARD GRATIS STICKERS MED ALLA ORDRAR

 

Man kan åka framåt och bakåt. Här följer en mer ingående förklaring till de olika typerna av åkning.

Downhill:
Fart, fart och lite mer fart! Att köra downhill går ut på att ta sig så snabbt så möjligt ner för backen. För att vara en duktig downhillåkare ska du inte bara ha en bra och snabb tuck utan även ta kurvor på bästa möjliga sätt.
Vissa kurvor är för snäva för att ta i hög fart och då använder sig downhillåkare av olika bromstekniker som fotbromsning, carving, predrifts eller luftbromsning. Här ska brädan vara helt styv så att man minskar risken för wobbles och gör så att hjulen glider mer förutsägbart. Brädan ska också helst ha rätt mycket konkav så att fötterna sitter fast under stora g-krafter. Truckarna ska gärna vara 45° eller lägre och gärna bredare än 175mm och hjulen ska vara breda med vass kant så man har bästa möjliga grepp på vägen.

Downhill-video

Freeride:
Åka sidledes. Freeride går ut på att trycka ut snygga slides i lite högre hastighet vilket kräver hjul som glider en del men inte lika mycket som under tech-slide och inte lika lite som under downhill utan ett bra mellanting. Man vill alltså kunna trycka ut slides med precision och kontroll men ändå inte vara rädd att greppa upp mitt i sliden. Att brädan är åt det styvare hållet är också att föredra då slides både glider mer smooth och blir lite jämnare i släpp och grepp.

Freeride-video

Freestyle/Dancing:
Tror du kickflips bara är till för skateboards? Glöm det!
Freestyleare gör många olika fliptricks och håller ofta till på platt mark. Förutom rena fliptricks lägger de även in en del dancing där du går fram och tillbaks på brädan i olika stegkombinationer. En mjuk bräda med lite mindre konkav och stora kicks är till stor hjälp vid freestyle samt om man vill göra mer dancing är även en längre bräda att föredra.

Freestyle/Dancing-video

Cruising:
Vill du ta dig från A till B eller bara älskar känslan att glida en sen sommarkväll! Då är cruising din grej! Att ta det lugnt och njuta av åkturen medan man kanske pratar med en kompis eller avnjuter en god glass är en stor del av åkstilen cruising. Mjuka hjul och en flexig bräda är att föredra ifall man endast är ute efter cruising.

Cruising-video