FRI FRAKT ÖVER 1000:- 60 DAGAR ÖPPET KÖP BETALA MED KLARNA STÖRST UTBUD INOM LONGBOARD GRATIS STICKERS MED ALLA ORDRAR

Köpa longboard

TIPS PÅ BRA CRUISERS

LITE ALLMÄNT OM CRUISERBRÄDOR

En cruiser är oftast en bräda som har fokus på komfort och stabilitet. Ibland, men inte alltid, är de längre i modellen. Dock kan en allt för lång bräda bli svårmanövrerad om man är ett barn eller väger mindre. Cruising och downhill är två åkstilar som är varandras motpooler kan man säga. Den första klassiska longboarden var av formen pintail vilket är den droppformade modellen. En modell som fortfarande levt kvar och som är ruskigt trevlig att glida på. Då man cruisar kan det vara skönt med lite flex i brädan. Cruising involverar ibland ”dancing”, som är en form av balanstricks där man går runt/dansar på brädan samtidigt som man åker och svänger. Riktigt snyggt sätt att imponera på dem man passerar på turen.

TIPS PÅ BRA CRUISERBRÄDOR

VIEW ALL PRODUCTS

FORMEN

Brädan kan vara en pintail (droppformad) eller symmetrisk (d.v.s. lika åt båda hållen). En pintail blir i regel lite långsammare i svängarna. Det beror på att du inte skapar lika mycket hävstång/tryck på baktrucken då brädan är smalare baktill. Vill man ha en stabil bräda kan man välja en pintail.

BRÄDANS FLEX

En cruiser kan oftast vara skön att ha lite flex i. Det gör att den är mjukare och behagligare att ha som transport. Den tar upp vibrationer och gör svängarna lite softare.

BRÄDANS LÄNGD

Längden på longboarden är en smaksak. Det kan vara skönt att ha lite längd på din cruiser då man oftast ska kicka mycket och ta fart. En längre bräda ger i regel mer stabilitet än en kortare. En längd på mellan + 37″ är ganska normalt.

TIPS PÅ BRA ALLROUND/FREERIDEBRÄDOR

LITE ALLMÄNT OM ALLROUND/FREERIDEBRÄDOR

En allroundbräda är är en bräda som ska vara bra på allt, vilket oftast är lite svårt. Cruising och downhill är två åkstilar som är varandras motpooler kan man säga. Men freeride skulle man lite förenklat kunna säga ligga mellan dessa. Det går oftast ut på att kunna åka ner för lite backar. Det behöver inte nödvändigtvis gå fort men det involverar oftast en stor dos teknik. Det är i denna typ av åkning som sliding oftast kommer in i bilden.

TIPS PÅ BRA FREERIDEBRÄDOR

VIEW ALL PRODUCTS

FORMEN

Brädan kan med fördel vara symmetrisk (d.v.s. lika åt båda hållen). Det gör den lättare att vara flexibel på.

BRÄDANS FLEX

Brädan bör inte vara för mjuk i själva brädan/decket. Om du tänker ha den för slideing så kan det i så fall bli svårare.

BRÄDANS LÄNGD

Längden på longboarden är en smaksak men då hastigheten ökar är det skönt om brädan inte är för kort. En längd på mellan 36 – 41″ är ganska normalt.