60 DAGAR ÖPPET KÖP STÖRST UTBUD INOM LONGBOARD GRATIS STICKERS MED ALLA ORDRAR

Just nu är deck/brädguiden under uppbyggnad. Den kommer snart att kompletteras med mer info. Men kanske hittar du några svar på dina frågor eller funderingar redan nu.

Brädans dimensioner

En bräda mäts på många fler sätt än på bredden och längden. För ett otränat öga kan de flesta brädor se väldigt lika ut. Men när du väl kommit igång med din åkning inser du att små skillnader i mått och konstruktion kan ha stor betydelse.
Boardlife Skateboard deck guide

BRA ATT VETA

Måtten nedan kan ses som rekommendationer. De är dessutom anpassade för en normallång person. Är du kortare eller längre än snittet kan du ta det i beaktning när du väljer ditt deck.

7.5″ – 8.25″

STREET SKATE

För den som inriktar sig på street skate så behöver man en bräda där man kan känna sig smidig på. Street handlar om att vara kreativ och anpassa sin omgivning till en plats för skate och nya utmaningar. Trappor, rails och många andra fasta hinder som finns.

Det gör i sin tur att man gärna vill ha en bräda med låg vikt och som inte är för tung eller stor att rotera eller flippa. Speciellt eftersom det oftast är små marginaler att hinna med så många eller tighta trick som möjligt. Ett deck som ligger mellan 7.5″ och 8.25″ är bättre lämpade Streetbrädor.

8.0″ – 8.38″

ALLROUND SKATE

Givetvis är det möjligt att åka båda typerna av åkning med alla decks men det är olika svårt. Vet du med dig att du endast kommer åka den ena typen av åkning kan du rikta in dig på rekommendationerna.

För dig som vill kunna åka blandad åkning men som inte har så mycket tidigare erfarenhet så är antagligen ett deck mitt emellan att föredra. Det vill säga 8.0″ – 8.38″. Har du större fötter eller är lång kan du gå på den övre delen i intervallet och omvänt om du är kortare.

+8.38″

TRANSITION SKATE

Transition skating är ett samlingsnamn för den typ av skate som oftast innefattar vertikal åkning. Det kan vara väggar, ramper, pooler, bowls och skateparker där man strävar efter att befinna sig i 90° vinkel från marken eller mer. De flesta skateparker bjuder på fina möjligheter till transition skate.

Denna typ av åkning innebär oftast högre hastigheter än street och därför kan det vara enklare med ett bredare och mer stabilt deck. På så sätt är det lättare att hålla fötterna på brädan. För dig som mestadels syssla med denna typen av skate så är alltså ett deck på 8.38″ att föredra.