60 DAGAR ÖPPET KÖP STÖRST UTBUD INOM LONGBOARD GRATIS STICKERS MED ALLA ORDRAR

Griptape, grip eller grippa är det som ser till att dina fötter står kvar på brädan när du manövrerar den. Det finns många olika typer av griptape och fabrikat att välja på. Vad man ska välja är svårt att säga men däremot är typen av motstånd och grepp viktigt för vad du ska göra med brädan.

Idag är de flesta typer av griptape man köper perforerad med små hål. Det är guld värt när du ska montera griptapen eftersom du inte behöver oroa dig gör att det blir mängder med luftbubblor som annars lätt kan uppstå vid ditsättning. Så spara dig arbete och se till att din nästa griptape är perforerad från start 🙂

Den vanligaste typen av griptape påminner om sandpapper och de finns i olika kornstorlekar för att ge dig just exakt det grepp som du letar efter.

Dock har det den senaste tiden dykt upp allt fler alternativ på griptape av gummi där man lagt på en svag struktur som gör att du faktiskt slipper slita på dina skor som annars är en sådan sak som förbrukas fort.

Du kan läsa mer om de olika typerna av griptape nedan.

Olika typer av griptape

Det finns ett antal olika typer av griptape att välja på. Så vad ska man välja tro?

Vill man inte alltid ha extra bra grepp?

Nej, är det korta svaret. För den som vill köra vanlig skateboard är det viktigt att du kan dra fötterna på grippan för att kunna göra ollies och flippar. Har du för grov grip så är detta nästan omöjligt.

 

Standard Grip

Den vanligaste typen av griptape är helt klart den svarta standard. Denna färg och kornstorlek (vilket kan variera något beroende på tillverkare) är anpassad för allround skate och longboard.

Standard grip är för den som åker traditionell skateboard eller den som åker longboard allround. För dig som åker downhill eller longboard med betydligt tuffare tag är det dock ibland som denna grip kan upplevas som opålitligt när greppet pressas till max.

Non Abrasive Grip / Gummigrip

Den senaste åren har det dock dykt upp en rad olika alternativ på klassisk griptape där man istället för sandpappersstruktur använder sig av ett svagt mönstrat gummi som kommer spara dina skor i evighet. Denna grip har varit ett väldigt bra alternativ till vanlig skateboardgrip där du drar foten mot plankan för att göra ollies och flippar och på så vis gärna äter upp dina skor på olika ställen. Denna grip har också visat sig vara perfekt för dig som håller på med dancing/freestyle där du går runt mycket på brädan eller kanske rentav vill åka barfota.

Transparent Grip

Transparent griptape som vi säljer är i regel av motsvarande kornstorlek som den svarta standard. Det handlar mer om en uteseendeaspekt. Kanske har du ett snyggt träslag på ovansidan på plankan som du vill visa eller så har du limmat fast ett fint foto på din mamma som du vill ska synas varje gång du skatear. Då är en transparent grip helt klart en bra lösning.

Lackad Grip

För dig som vill ha en extra clean look på din brädas ovansida men ändå ha ett visst grep så finns faktiskt grip som du lackar på. Det mest kända märket är Lucid och genom återvunnet glas har man format en grip som är supersnygg. Det låter kanske helt galet att åka barfota på glassplitter? Men du kan vara lugn det krossade glaset är noga slipat så att detta inte är någon fara.

Lackad grip passar sig därför extra bra för dig som själv vill styra hur mycket grip du vill ha på brädans olika delar eller där du själv vill kunna bättra på det när du vill.

Lackad grip är perfekt för dig som vill cruisa, dansa eller freestyla på brädan där du flyttar fötterna mycket. Eller du som vill åka barfota på sommaren.

Extra Grov Grip

Den extra grova griptapen lämpar sig allra bäst för du som vill åka betydligt snabbare som i fallet med downhill eller freeride där du ägnar dig mycket åt sliding. I detta fall är det avgörande med ett grepp som inte sviker. Alla som varit med om att dina fötter släpper från brädan när du är mitt uppe i en stående slide i högre hastighet än du kan springa vet att det är en situation man helst undviker om man kan.

Den grova griptapen sliter mycket på dina skor men då man oftast använder den vid freeride och downhill så flyttar man inte runt fötterna lika mycket som man exempelvis gör vid cruising eller dancing/freestyle. Det är när man släpar runt fötterna på en griptape som det sliter.

Grov grip säljs ibland också som kvadratiska ark eftersom en del åkare föredrar att kombinera både standard grip och grov grip på olika sätt för att kunna välja vilka delar på brädan man vill ha olika ytor på.

Grip på färdig eller valfri längd

Vissa av våra griptapes säljs via rulle där du själv kan ange en önskad längd i decimeter medan andra är färdigskurna. Ett smidigt sätt att inte köpa för lite eller för mycket än det du behöver.

Se hela sortimentet av griptape

Några utvalda griptapes

VIEW ALL PRODUCTS