60 DAGAR ÖPPET KÖP STÖRST UTBUD INOM LONGBOARD GRATIS STICKERS MED ALLA ORDRAR

Spacer

« TILLBAKA TILL ORDLISTAN

Spacer är den distans som ligger mellan dina kullager inne i hjulet. Som så mycket annat inom skate så är det standardmått på 1cm som brukar användas. Notera att toleransen mellan olika hjultillverkare kan avvika lite på hundradelar (vilket gör att om du använder samma kullager och spacer på ett hjul så kanske du kan dra åt din mutter max utan att hjulet låser sig, medan du på ett annat fabrikat av hjul kanske inte kan dra åt muttern fullt utan att den påverkar hjulets rull).

Den fungerar genom att se till att dina kullager inte pressas ihop konstigt om du drar åt din axelmutter. Du kan fortfarande åka utan den men vill du försäkra dig om att kullagerbanorna inte blir skeva eller bromsar upp ditt hjul när du svänger är det rekommenderat att använda detta. En liten kostnad för att förbättra. Vissa kullager har redan detta inbyggt på sig, denna typ av kullager kallas oftast för built-in.

Vi rekommenderar att man alltid använder spacers i sina kullager eftersom det faktiskt förbättrar prestandan. Med andra ord kan det vara ganska bortkastat att köpa dyra kullager om du struntar i att använda denna lilla bricka eftersom du då heller inte kan få avnjuta bästa prestandan av dem. Men du kan också välja att använda kullager som har det inbyggt som sagt.

Synonymer:
Built-in
« TILLBAKA TILL ORDLISTAN