60 DAGAR ÖPPET KÖP STÖRST UTBUD INOM LONGBOARD GRATIS STICKERS MED ALLA ORDRAR

Kingpin

« TILLBAKA TILL ORDLISTAN

Kingpin-skruven är antagligen den viktigaste skruven på hela brädan. Härifrån ställer du in dina truckars svängförmåga. Kingpinskruven är nämligen den bult som håller ihop din truck (basplattan med hangern).

Genom att dra åt muttern kan du få truckarna att bli mer stabila genom att svänga mindre. Detta kan vara perfekt att göra i början när du ska lära dig åka eller när du börjar komma upp i hastighet. Lossa muttern om du vill ha mer sväng i trucken. Perfekt för om du vill cruisa eller bara vilja svänga kvickt och lätt. Tänk på att för löst åtsittande truckar kan innebära att du får wheelbite. Kontrollera därför att hjulen inte tar emot brädan när du pressar den hårt (innan du åker iväg på den). Du vill inte få wheelbite i fart, tro mig.

De flesta truckar har alltså en kingpin-skruv. Om du vet vilken truck som alltid är framåt och bakåt kan du också exprimentera genom att ställa truckarna olika hårt beroende på vilken effekt du vill uppnå.

Det finns också Sidewinder-truckar från bland annat Gullwing som är har en dubbel upphängning på varje truck, det betyder alltså att det finns två stycken skruvar på varje. Dessa truckar ger en extremt kvick svängförmåga. Supertrevligt för den som vill få en surfingkänsla i sitt cruisande.

« TILLBAKA TILL ORDLISTAN