60 DAGAR ÖPPET KÖP STÖRST UTBUD INOM LONGBOARD GRATIS STICKERS MED ALLA ORDRAR

Boardlife Pjäx – (King of) Ravenhill 2013

Boardlife Pjäx – (King of) Ravenhill 2013
12 juni, 2013 Boardlife

Ravenhill 7 - 2013

Dag 1

Tidigt på morgonen den 8e Juni så bar det av mot Ramberget i Göteborg för den sjunde upplagan av tävlingen, Ravenhill. Marcus Jarlson, en del av team Skåne, hämtade upp mig och Simon Palmhager i Halmstad runt 06.30 och sedan begav vi oss mot Ravenhill.

Redan dagen innan var jag väldigt nervös. Jag blir nämligen det inför tävlingar och event, oavsett hur stora eller små de är. Nervositeten ökade hela tiden fram tills att vi var där. Då lugnade det sig en aning och jag kunde börja fokusera på dagens race.

Emil Olsson i tuck. Foto: Sebastian Parsmo

Anton Göransson i tuck. Foto: Sebastian Parsmo

På schemat stod registrering och tech-spec från kl 08.00 till 10.00. Efter detta var det ett kort riders-meet och sedan började friåkningen. Jag fick till många riktigt tighta och roliga åk, även några snabbare. Efter friåkningen var det lunch, under denna började man ladda upp inför sitt tidskval. Jag hade nummer 13 vilket betydde att jag fick kvala som 13:e person. Jag åkte mitt åk och fick där nere reda på att min tid inte registrerats. Lite irriterad tog jag mig till toppen igen och fick genomföra ett andra åk. Åket gick bra, kunde gått snabbare i slutet men det kan alltid gå snabbare någonstans. Men tydligen hade det inte gått snabbare för någon annan tidigare, vilket innebar att jag faktiskt satte nytt banrekord med mitt åk. Det gamla rekordet låg på 59.87, jag lyckades kvala på 58.72. Christoffer Sanne 2:a på 59.87 och Philippe Albiz 3:a på 1.00.19.

Efter att alla kvalåk var tävlingsdag ett avslutad.

Dag 2

Speedoff (längst bak) smeker en kurva. Foto: Sebastian Parsmo

Speedoff jagar. Foto: Sebastian Parsmo

Andra dagen började inte alls som jag hade hoppats. Fick inte till åken lika bra som dagen innan och kände mig besviken och otaggad. Men som tur var lyckades jag sakta men säkert vända denna känsla ju längre dagen gick. Friåkningen tog slut och det var dags för lunch. Därefter gav sig juniorklassen ut på banan samt tjejklassen. Det bjöds på många tighta heat och riktigt rolig racing.

Sista klassen ut att starta var Open, min klass. Givetvis var jag nervös som vanligt och stod uppe på startlinjen redo för mitt första heat för dagen. Mitt första heat var även det första i min klass vilket betydde att jag alltid skulle åka i det första heatet i alla omgångar.

Jag tog mig igenom det första och andra heatet utan större svårigheter,  tog det lugnt och åkte som jag brukar utan att tänka för mycket, det brukar gå bra då. I kvartsfinalen började det tighta till sig lite, fick kämpa lite mer men tog mig igenom även detta.

Kevin skär en vänster. Foto: Sebastian Parsmo

Kevin skär en vänster. Foto: Sebastian Parsmo

Semifinalen stod mellan mig, Mauritz Armfelt, Fanny Ahlm och Benjamin Tillius. Jag och Mauritz fick en bra start och kom iväg först. Jag strax före Mauritz. Det blev ett gött åk och där vi båda gick vidare till final. Otroligt stoked hoppade vi omkring nere vid mållinjen och taggade upp inför finalen.

Att ta sig till final är en häftig känsla…

Känslan att vara i final i Ravenhill är sjukt häftig men även lite skrämmande då man vet vilka som gått vidare från det senaste heatet. Det blev jag, Adam Persson (som nyligen placerade sig på en fin 3 plats på Britannia Classic), Fredrik Rogbrant och Mauritz Armfelt i final. Vi åkte alla gemensamt upp till toppen inför final åket. Vi inväntade först finalen i Juniorklassen; som Jakob Eriksson tog hem. Därefter följde B-finalen för open-klassen som Christoffer Sanne vann.

Nu var det dags för oss…

Finalracet

Nervositeten ökar… Pang! Och iväg! Jag får en bra start, väldigt tätt följd av Mauritz. Jag kickar så hårt jag bara kan och lyckas få en liten ledning över Adam som nu kört om Mauritz. Vi fortsätter genom de första höger-sweeparna, där jag håller en tight linje för att minimera risken att bli omkörd. Jag kollar snabbt bakåt på rakan och inser att Adam är hack i häl men att jag har ett litet gap och ingen anledning att bli stressad. Behåll fokus nu Pjäx, tänker jag. När vi närmar oss vänstern, lägger jag en väldigt kort drift och siktar mot apex, jag får bra utgångsfart och kollar bak ännu en gång för att inse att jag har chans att vinna Ravenhill 7.0. Jag vet att den sista svängen är svår men jag har ändå ett så pass gap bak att ett litet misstag inte kulle kosta mig första platsen. Jag tar svängen ganska dåligt men även de bakom mig verkar ha haft problem med det, jag ställer mig upp och kickar för allt jag är värd mot mållinjen och går över den som första åkare.

Vinnaråket. Pjäx är tätt följd av Adam Persson. Foto: Sebastian Parsmo

Vinnaråket. Pjäx är tätt följd av Adam Persson. Foto: Anton Göransson

Att vinna en final är ännu häftigare…

En lycklig vinnare. Foto: Sebastian Parsmo

En lycklig vinnare. Foto: Sebastian Parsmo

Helgen slutade med andra ord på bästa sätt. Jag lyckades slå nytt banrekord, vann tävlingen och fick träffa allt folk i longboardsverige igen.

Tack för en grym helg och jag blickar nu framåt mot min Europatour. Nästa tävling är i Norge den 5e till 7e Juli, Grefsenkollen. Blir en skön liten uppvärmning innan det bär av ut i Europa för en galen turné med massa sjuk åkning och massa galet folk, taggad till tusen!

Stolt Boardlife

Vi på Boardlife känner oss väldigt stolta över våra teamåkare och vill ge er alla en stor ryggdunk efter helgens insats. Riktigt bra kört grabbar.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kundklubben

Translate »